Вести

СТЕФАНОВИЋ: ОЗБИЉНО, ЗРЕЛО ДРУШТВО УВЕК БРИНЕ О ПЕНЗИОНЕРИМА

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас да је предмет Основи безбедности деце пример како пензионерима не мањка енергије и како се могу укључити у друштвене активности.

На обележавању 72 године постојања Удружења пензионера града Новог Сада, Стефановић је навео да је Министарство унутрашњих послова прошле године, када је уведен овај предмет у основне школе, укључило пензионисане полицајце и ватрогасце, људе огромног знања и искуства који су читав живот посветили безбедности ове земље.

"Они заједно са активним полицајцима преносе своје знање деци у првом, четвртом и шестом разреду и подучавају их како да буду безбедни у саобраћају, да кажу не дрогама, како да се понашају у случају пожара и још много тога", рекао је Стефановић.

Министар се пензионерима захвалио на свему што су учинили за нашу земљу и истакао да је неопходно да као једно озбиљно и зрело друштво увек показујемо бригу о пензионерима.

"Искористићу ову прилику да се захвалим још једном свима вама који сте учесници ратова и који сте ослободили ову земљу од разних окупација, и свима вама који сте се борили за њу и у миру биткама за изградњу болница, фабрика и путева. Желим да вам пренесем и велике поздраве председника Републике Александра Вучића, који изузетно цени пензионере. Желим да вам се још једном захвалим и у његово име што сте поднели сваки терет и успели да помогнете да наша земља данас стане на своје ноге и да имамо снаге и да повећамо пензије и да можемо да размишљамо шта је то што још можемо да урадимо за пензионере", рекао је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг