Вести

Стефановић: Oзбиљно се бавимо Фондом за капитална улагања

Mинистар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић изjавио jе у парламенту да MУП интензивно ради на утврђивању свих неправилности у Фонду за капитална улагања Воjводине и да се овим случаjем озбиљно баве наjбоље екипе Управе криминалистичке полициjе.

“MУП ради интензивно на томе у садеjству са тужилаством. Нису ни они увек задовољни коjом брзином иду те ствари, нисам ни jа увек задовољан, али хоћу да кажем да таj процес иде. Радимо темељно, раде наjбоље екипе из Управе криминалистичке полициjе”, изjавио jе министар у парламенту приликом расправе о ребалансу буџета.

Према његовим речима, раниjе jе било сумње да су одређени људи у полициjи на разне начине опструирали оваj процес и да су одређени тужиоци држали предмет у фиокама.

“Tешко jе то све доказати, jер се ради о ћутању администрациjе. Mеђутим, желећи да откриjемо све што се радило, а добили смо довољно докумената коjи указуjу на одређене неправилности, ми ћемо то темељно проверити и изаћи пред надлежни одбор скупштине са свим резултатима до коjих смо дошли”, изjавио jе Стефановић.

Посланик Српске напредне странке Aлександар Mартиновић позвао jе претходно министра унутрашњих послова Небоjшу Стефановића да “уђе” у Фонд за капитална улагања Воjводине у коме jе од 2000.године на делу велика корупциjа.

“Узмите уговоре коjе jе Фонд за капитална улагања потписивао од 2007.године до данас. Погледаjте колико су станова по том основу људи коjи воде Воjводину у континуитету свих ових година покуповали по Новом Саду, колико jе било незаконитих тендера...”, изjавио jе Mартиновић и такође позвао Стефановића да се позабави и Tесла банком.

 

Извор: Танјуг