Вести

Стефановић: Локална самоуправа у служби грађана

Српској напредној странци и премијеру Александру Вучићу није стало до власти ради власти, већ морамо бити у служби грађана као и свака локална самоуправа у нашој земљи, поручио је данас у Гучи потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић, уочи локалних избора у Лучанима заказаним за 28. децембар.

Према његовим речима, СНС-у је најважније инвестирање у људе, привреду и приватни сектор.

"Локална самоуправа мора да решава све проблеме, буде блиска грађанима и има времена да са њима разговара као и други органи. Морају бринути о асфалту, путевима, канализацији и запошљавану", рекао је министар.

Поред тога, како је нагласио, важна је безбедност и сигурност свих грађана.

На локалу је важно створити боље услове у смислу субвенција, нових закона, комуналних услова, саобраћаја да би инвеститори дошли и инвестирали у Лучане.

"Време је да упошљавамо људе у приватном сектору, јер у државним предузећима нема места будући да је јавни сектор пренапумпан, а тај број смањујемо природним одливом", закључио је он.

Стефановић је изразио уверење да ће Српска напредна странка остварити одличан изборни резултат у Лучанима што ће овој партији, како је рекао, бити још већа обавеза.

 

Повратак поверења у полицију најважнији

Повратак поверења грађана у полицију је најважнији, а неопходно је унапредити технологију у раду полицијских служби, изјавио је Стефановић.

Полиција мора бити једно са својим народом, да зна шта се дешава и да схвати да мора имати добру коминикацију са грађанима како бисмо превентивно реаговали да се криминалци не би осећали комфорно, казао је Стефановић.

"Желим да сви починиоци имају бојазан да ће их полиција ухватити у извршењу кривичних дела како би наши грађани били безбедни", навео је министар.

Према његовој оцени, неопходно је унапредити и технологију у раду полицијских служби. Стефановић је, како каже, приметио у Чачку систем видео надзора који се унапређује од 2010. године, а на томе ће се и даље радити.

"Хоћемо да умрежимо централни систем у читавој Србији како бисмо препознали таблице и возила, да обезбедимо комплетан видео надзор чиме ћемо уштедети новац на људима који су иначе ангажовани на тим пословима, а њих распоредити на оне који су враћање људи у заједницу", рекао је министар.

Стефановић је нагласио да у МУП-у мора радити професионалан кадар на чијем ће се оспособљавању и едукацији радити, а Стефановић је најавио да ће од Владу Србије тражити више новца како би се подигли технолошки стандарди.

На питање зашто представници медија веома дуго чекају на одговоре портпарола ПУ када су у питању случајеви за које сазнају незванично, Стефановић је рекао да ће учинити све да се то реши.

"Уверен сам да има тих пропуста, али некада и медији траже информације од нас који су део истраге и не можемо да их саопштимо", закључио је министар полиције.

 

 

Извор: Танјуг