Вести

Стефановић: Ко ради против интереса државе мора бити разрешен

Председник Народне скупштине Републике Србије др Небојша Стефановић у интервјуу за недељник Нин рекао је да не зна ко у Влади Србије ради против интереса државе, и додао да та особа мора бити разрешена.

"Tреба што пре да сазнамо ко jе то и да сазовемо одмах седницу на коjоj ће таj бити разрешен", рекао jе Стефановић.

Председник парламента др Небојша Стефановић сматра да не постоји сукоб министара унутар владе, и наводи да ниjедан министар ниjе рекао да jе буџет лош.

„Шта jе за владу важниjе од подршке буџету, коjи показуjе економску политику, снагу и jединство владе", додао је Стефановић.

Најважни резултат избора на Косову је формирање ЗСО

Наjважниjи резултат избора на Kосову је формирање Заjеднице српских општина.  „Србиjа ће у складу са Бриселским споразумом финансирати део школства, здравства и свега на шта има право, али да ће се сад коначно знати где таj новац иде", поручио је Стефановић Србима који су забринути за финансирање институција.

Стефановић jе оценио да jе дилема да ли Србиjа треба да иде ка Бриселу или Mоскви лажна и додао да ће то бити ускоро потврђено у Скупштини Србиjе доношењем Резолуциjе о прикључењу Србиjе EУ.

„Kао што сте видели, Бриселски споразум ниjе потписан у Mоскви него у Бриселу и добио jе подршку свих наjзначаjниjих државних функционера и наjвећег дела посланика“, рекао jе Стефановић.

Расположење свих делова града могуће је измерити изборима на Вождовцу

Говорећи о изборима у београдскоj општини Вождовац, потпредседник Српске напредне странке и председник Градског одбора Београд др Небојша Стефановић наводи да Вождовац ниjе тест на основу коjег ће се одлучивати да ли се иде на превремене републичке изборе, али ће бити добар показатељ расположења Београђана.

„Tо ће бити први избори након избора привременог већа. Вождовац има и подавалски део, коjи jе и сеоски, има приградска насеља, али има и Aутокоманду, Душановац и Шумице, коjи су баш градско jезгро и граниче се са Врачаром. Расположење свих делова града ће бити могуће измерити“, закључио jе Стефановић.