Вести

Стефановић: Избори у Београду у првој половини марта

Председник Народне скупштине Републике Србије др Небојша Стефановић најавио је да ће изори у Београду бити одржани у првој или другој недељи марта.

„Законски рокови прописују да се избори за нову локалну власт у главном граду морају одржати до средине марта“, подсетио је Стефановић.

Стефановић додаје да је последњи датум када избори треба да буду одржани 16. март.

Још нема страначког става о ванредним парламентарним изборима

Стефановић је изјавио да још нема страначког става о расписивању ванредних парламентарних избора и подсетио да на последњој седници Председништва СНС није постигнут консензус о расписивању ванредних парламентарних избора и да се од тада ништа није променило.

Стефановић је рекао да нема информацију да ће следећа седница Председништва СНС бити одржана до 7. јануара и додао да ће одлуку о одржавању седнице донети лидер странке Александар Вучић.

Стефановић је поновио свој став да Скупштина Србије треба да ради ефикасније и са већом већином која ће бити способна да "изнесе неке тешке ствари на својим леђима" и додао да није сигуран да ће актуелни сазив имати снагу да изнесе све болне резове који су неопходни.

Законски рокови иначе прописују да се избори за нову локалну власт у главном граду морају одржати до средине марта.

"Свакако ћу расписати изборе у законском року. Очекујем да буду одржани у првој или другој недељи марта", подсетио је Стефановић.