Вести

Стефановић: Избори би ојачали капацитет владе

Гостујући у јутарњем Дневнику РТС потпредседник Главног одбора СНС и председник Градског одбора Београд др Небојша Стефановић рекао је да су ванредни парламентарни избори важни и додао да је  неопходно јачати капацитет владе како би могла да се суочи са изазовима пре свега у области економских реформи.

"Са већим бројем посланика који подржавају Владу, ви бисте имали већу снагу да се изборите за неке промене", објашњава Стефановић.

Стефановић додаје да ће коначна одлука о расписивању ванредних парламентатрних избора бити донета до половине јануара.

Коментаришући могућност да избори успоре реформе Стефановић је рекао да су кључне ствари које је Србија постигла (улазак у процес евроинтеграција) стављене на шине и да земља не може да скрене са тог пута.

„Моји аргументи за изборе су да покажемо јачи капацитет владе, да можемо да се суочимо с проблемима у области економских реформи и да ће то бити добар начин да СНС провери како је управљала земљом“, сматра Стефановић.

Стефановић је заговорник изласка на републичке изборе заједно са београдским, како би се уштедео новац.

Што се тиче атмосфере у медијима и захтева опозиционих странака за изборе Стефановић сматра да то онемогућава реформе и чини да се "можда понашате спорије и опрезније".

Урађена је анализа рада свих општина у којима је СНС учествовала у власти

Српска напредна странка је урадила анализу рада свих општина у Србији у којима СНС учествује на власти.

"Концентрисали смо се на то шта су наши људи постигли, шта су урадили за грађене, да ли су могли боље и у ком степену", навео је Стефановић.

Према Стефановићевим речима, издвојено је 11 општина где је најлошије рађено и у коме можда СНС не заслужује да буде у власти.

"То је поента, то није била порука било коме већ нашим људима, да нећемо толерисати оне који лоше раде само зато што су чланови СНС-а. Бићена власти они који могу нешто да ураде", рекао је Стефановић.

Смена директора је одлука државних органа

Упитан зашто Српска напредна странка не објави имена директора јавних предузећа које планира да смени, Стефановић је рекао да СНС не жели да преузме ингеренције државних органа.

"Желимо да то буде одлука државних органа, ми ћемо дати своје предлоге и указати на то чијим смо радом незадовољни", објаснио је Стефановић.