Вести

СТЕФАНОВИЋ: ХРАБРОСТ НАШЕГ НАРОДА УВЕК ЈЕ БИЛА ТЕМЕЉ НАШЕ СЛОБОДЕ

Небојша Стефановић открио је данас спомен-обележје у знак сећања на полицијске службенике који су жртвовали животе вршећи службену дужност зарад мира и безбедности Србије на платоу испред зграде СИВ 3 истичући да припадници полиције својим пожртвованим радом дају значајан допринос безбедности, која је основа за изградњу јаке и стабилне Србије.

„Нисмо се предавали, а трпели смо најсуровија разарања, злочине и страдања. Наши јунаци супростављали су се непријатељима и надљудском снагом бранили отаџбину. Више од два века припадници МУП-а брину о безебедности грађана, и својим животима штите свој народ и земљу и пружају сигурност радећи можда и најтежи посао, који са собом носи увек животни ризик“, рекао је Стефановић.

Стефановић је истакао да је наша дужност и обавеза да дамо највише од себе за известан сутрашњи дан, мирно детињство наше деце.

"Управо овај споменик свим људима из редова министарства, људима које можда никада нисте упознали, показује симболнично јединство људи у плавим униформама са народом. Заштитнички загрљај подсећа на бригу о будућности, али и сећање на јуначке подвиге“, нагласио је Стефановић.

Стефановић је указао да је 508 припадника МУП-а ставило животе других изнад свог, чиме су постали светионик пожртвованости и јунаштва.

„Одајемо данас почаст и поштовање, показујемо да нису заборављени, да чувамо светлу успомену на њихове подвиге и жртву. О њиховим породицама морамо да бринемо као о својим. Србија је кроз историју спознала која је цена слободе и мира, и овим спомен обележјем показујемо колико поштујемо храброст полицајаца који су дали највише за народ, њихове животе“, истакао је Стефановић указујући да у готово свакој полицијској станици могу да се виде слике колега који су страдали обављајући дужност.

 

Извор: Танјуг