Вести

СТЕФАНОВИЋ :ЂИЛАС ЛАЖИМА СКРЕЋЕ ПАЖЊУ СА КОРУПЦИЈЕ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одбацио је данас оптужбе лидера Савеза за Србију да је фалсификао диплому факултета називајући их ноторним лажима и измишљотинама којима, како је рекао, Драган Ђилас покушава да скрене пажњу јавности са озбиљне корупције у коју је уплетен.

"Шта очекивати од ноторног лажова Ђиласа, човека који не зна да изговори истину", рекао је Стефановић новинарима у Београду упитан да прокоментарише оптужбе из СзС.

Стефановић је рекао да је све у вези са његовом дипломом чисто и регуларно и да је урађено у складу са законом, да није ишао у Лондон и да се школовао у Србији по програмима који су, како каже, били законски одобрени од свих влада од деведесетих до данас.

"Као што су измишљали за мој докторат, тако ће се испоставити и за ово. Оваквим причама покушавају да скрену пажњу са озбиљне корупције у коју је уплетен Ђилас, што ће се показати пре или касније'', рекао је Стефановић.

Додао је да таквим оптужбама Ђилас покушава да избегне одговор на питање како се обогатио и у каквим је махинацијама учествовала његова компанија о чему је, каже Стефановић, у својим извештајима писала Верица Бараћ.

Стефановић је навео да је лидер СзС-а у јавности говорио да је богатство стекао у Чешкој, али да је утврђено да је од пословања у тој земљи зарадио 74.000 евра због чега се, каже, поставља питање како је дошао до 25 милиона евра.

“Толико је Ђилас пријавио у разговорима са новинарима, али питање је да ли је и то тачно'', рекао је Стефановић.

Навео је да је кроз фирме које су биле у Ђиласовом директном власништву и кроз оне које су биле повезане са њима, прошло 18 милијарди динара и то у периоду док је Ђилас био на власти.

 

 

Извор: Танјуг