Вести

Стефановић: Демократе опседнуте Вучићем

Потпредседник Српске напредне сранке и председник Градског одбора Београд др Небојша Стефановић истиче да су демократе опседнуте СНС и њеним председником Александром Вучићем. Стефановић додаје  да ДС нема никакав предлог нити решење, као што није имао ни док је био на власти.

Реагујући на коментаре  ДС да напредњаци нису испунили обећања у 2013, међу којима су и хапшење одбеглог нарко-боса Дарка Шарића, укидање 60 агенција, велика улагања из УАЕ, Стефановић каже да једино о чему демократе говоре јесте СНС и Вучић.

Очигледно је да ДС нема предлоге, нити нуди решења за проблеме с којима се друштво суочава, као што их није имао ни док је био на власти“, сматра Стефановић.

Шарић није побегао у мандату ове Владе

Коментаришући изјаву ДС да није испуњено обећање које се односило на хапшење одбеглог нарко-боса Дарка Шарића, потпредседник СНС др Небојша Стефановић каже да Шарић није побегао из Србије у мандату ове владе, већ за време владавине ДС, током које је и струја поскупела за чак 1.670 одсто.

„Можда је 1.670 одсто мање од 11 одсто, али ако га рачуна ДС. Знају грађани Србије колико је све поскупљивало кад су они били на власти, а о 400.000 изгубљених радних места у том периоду не треба посебно говорити, то најбоље осећају грађани“, навео је Стефановић и упитао колико је инвестиција из УАЕ довео ДС.

Постигли смо неколико важних споразума са УАЕ

Стефановић наводи да се креће у реализацију многих пројеката који су важни за пољопривреду, и додаје да је са УАЕ постигнуто неколико важних споразума.

У пет година владавине ДС, који је све држао у својим рукама, није урађен ниједан објекат којим је повећан енергетски потенцијал, а сада се, после 20 година, покреће нови блок у Костолцу, и потписани су уговори за почетак изградње 200 мини-хидроцентрала“, напомиње Стефановић.

Потпредседник СНС додаје да је у 2011. и 2012. ниво инвестиција био рекордно низак, осим ако демократе у инвестиције не рачунају то што је бизнисмен Мирослав Мишковић продао „Макси“ „Делезу“ , и додаје да је до јула 2012. ниво инвестиција био 30 милиона евра, што је најниже у новијој историји.