Вести

СЕЛАКОВИЋ: СНАГА СРБИЈЕ ОГЛЕДА СЕ У ТОМЕ КОЛИКО СМО У СТАЊУ ДА НЕШТО ПРЕЋУТИМО

Величина и снага државе Србије не огледа се у томе само колико бисмо били у стању да реагујемо против некога већ и колико смо у стању да нешто прећутимо, рекао је министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић у емисији "Интервју с разлогом" на ТВ Мост.

Коментаришући најновије провокације из Приштине и изјаву Рамуша Харадинаја да ће Београд бити бомбардован ако само један српски војник уђе на Косово и Метохију, Селаковић је рекао да је то само још једна потврда колико је исправна била теза изнета у закључцима о томе да ће "у овом периоду не мали број различитих регионалних актера користити ову ситуацију да одапиње стреле провокација ка Београду".

"Дакле, да провоцира нашу власт, да провоцира нашу државу не бисмо ли ми одреаговали онако како би они то желели или то злоупотребили на одређени начин”, рекао је Селаковић.

Селаковић је истакао да се наша величина и наша снага не огледа само у томе колико бисмо били у стању да реагујемо против некога већ и колико смо у стању да нешто прећутимо или преко нечега пређемо препознајући да су то ситне провокације и да неко хоће да нас изнервира.

"Тако је то у овом случају, мислим да је председник врло сликовито одговорио у наставку на то рекавши да су наша снага нова радна места, нове фабрике, нове болнице, нови ауто-путеви, али свакако и наша војска", навео Селаковић.

Селаковић је рекао и да је уверен да та врста сценарија коју би неко и те како прижељкивао није нешто што је реално и да смо показали нарочито у ових седам година да смо заиста једина држава са озбиљним нивоом политичке стабилности у нашем региону и да управо та политичка стабилност у Србији чува стабилност читавог региона.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Мост Звечан