Вести

СЕЛАКОВИЋ: ПОТПИСАН "ОКВИР САРАДЊЕ УН ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ СА СРБИЈОМ 2021-2025“

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић и стална координаторка Уједињених нација у Србији Франсоаз Жакоб потписали су "Оквир сарадње Уједињених нација за одрживи развој са Републиком Србијом 2021-2025".

Селаковић је поручио да је Србија поуздан и кредибилан партнер Уједињеним нацијама, као и да је уверен да ће се конструктивна и динамична сарадња Владе Србије и читавог Тима Уједињених нација наставити и у наредном периоду.

"Документ који смо данас потписали представља свеобухватни основ за сарадњу и подршку система Уједињених нација усмерену на подстицање и унапређење свеукупног економског, социјалног и еколошког развоја наше земље", рекао је Селаковић.

Селаковић је истакао да је овај документ усклађен са националним развојним приоритетима Владе Србије, процесом приступних преговора са Европском унијом и Агендом 2030.  

"Економски раст, владавина права, поштовање људских права, као и борба против климатских промена – основа су наше развојне стратегије", рекао је Селаковић.

Селаковић је рекао да је документом предвиђено да до 2025. године, уз подршку Уједињених нација и осталих развојних партнера, Србија постигне значајан напредак ка остварењу кључних националних развојних приоритета у бројним областима за добробит свих наших грађана.

Селаковић је рекао да се потписивање овог стратешког документа дешава у тренутку када се свет и даље суочава са пандемијом корона вируса, и да ће Влада Србијe као посвећен и одговоран партнер пружити пуну подршку спровођењу Оквира сарадње.

 

 

Извор: Танјуг