Вести

ШАПИЋ: ЖЕЛИМО ЛЕГИТИМНУ И СТАБИЛНУ ВЛАСТ У БЕОГРАДУ

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је данас да посланици Српске напредне странке нису дали кворум на седници Скупштине Београда како би добили још времена за могуће договоре.

"Конститутивна седница Скупштине Београда у понедељак је започета, јер да није, пробили бисмо законски рок који је био до 21. фебруара, што би значило да се одмах иде на нове изборе. Посланици СНС-а нису дали кворум да бисмо добили још десетак дана и како бисмо омогућили да дођемо евентуално до неке и легалне и легитимне већине", рекао је Шапић за ТВ Инсајдер.

Шапић је додао да напредњаци још нису разговарали са Бранимиром Несторовићем, али да јесу са  Александром Јерковићем из групе грађана "Нема назад, иза је Србија".

Према његовим речима, Јерковић је био спреман да уђе у озбиљније разговоре око формирања већине, али је додао да ти разговори нису завршени.

"Јерковић се јавио када смо упутили отворени позив", навео је Шапић, истакавши да није било никаквих покушаја куповине гласова, као и да су несугласице унутар те групе почеле много пре избора. 

Коментаришући нове поделе унутар листе "Ми - глас из народа" и напуштање те групације од стране Бранислава Несторовића и Александра Павића, Шапић је рекао да је за СНС легитимни представник Бранислав Несторовић и да ће са њим разговарати до краја.

Додао је да ће нове београдске изборе, ако их буде, бити тешко спојити са локалним у јуну или јулу.

Не могу против закона - рокови су законски", нагласио је Шапић.

 

 

Извор: Танјуг/Инсајдер