Вести

ШАПИЋ: СПРЕМАН НА САРАДЊУ СА СВИМА КОЈИ БЕОГРАДУ ЖЕЛЕ ДОБРО

"Ако добијемо подршку грађана на изборима, Град Београд ћу са тимом људи, водити ја и за сваку одлуку која буде донета преузећу потпуну одговорност", поручио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и председник општине Нови Београд Александар Шапић.

Шапић је то рекао одговарајући на питање да ли ће Београд водити он или Александар Вучић.

Шапић је истакао да је Вучић апсолутно највећи политички ауторитет и најснажнија фигура на овим просторима, не само у Србији, те да ће сви његови савети и сугестије који се тичу Београда бити увек пожељни и добродошли.

"Увек ћу бити спреман да га саслушам и послушам, али одлуке ћу доносити ја. Вучић је у мени препознао неке квалитете који многи други нису и чињеница да ме данас предлаже као кандидата за градоначелника, дајући ми механизам организације, као што је Српска напредна странка, ствара ми велику обавезу да то поверење оправдам и многе добре ствари у Београду урадим", рекао је Шапић.

Шапић је истакао да ће у наредним данима представити детаљан програм развоја Београда, за следећих неколико година и да ће у средишту тог програма бити Београђанин и његове потребе.

Шапић је рекао да ће у тај програм бити укључени сви велики и капитални пројекти са чијом се реализацијом већ почело и који су рађени и у претходном периоду и навео заобилазницу око Београда, изградњу прве две линије метроа, градњу мостова, реконструкцију булевара, изградњу школа и вртића, канализације.

Шапић је рекао да ће, условно речено, бити и мањих ствари али ништа мање битних за свакодневни живот људи, попут побољшања безбедности деце, решавање питања паса луталица, додатног унапређења чистоће града, сређивања зелених површина, игралишта, израде бициклистичких стаза, заштите животне средине.

Шапић је поновио да ће покушати да створи систем градске управе, који ће бити лако доступан и на услузи грађанима и који ће умети пре свега да их слуша и послуша.

Шапић је рекао и да ће бити спреман на сарадњу са свима који Београду желе добро без обзира на њихове националне политике и да је увек отворен и за савете или сугестије и својих политичких противника, јер у локалној политици нема простора за острашћеност.

Говорећи о дивљој градњи у Београду, Шапић је рекао да је то вишедеценијски проблем и да он може бити решен онда када у оквиру полиције буде постојало одељење чија ће то бити директна надлежност, јер се надлежности градских служби у овом тренутку, након подношења кривичних пријава, завршавају и не постоји сила која може да заустави инвеститоре.

"Када будемо хапсили људе због дивље градње, тада ћемо моћи да је зауставимо. Да бисмо могли да подвучемо линију ми пре тога морамо да решимо питање 250.000 нелегалних објеката, а онда да нађемо системско решење у коме ћемо бити подржани од стране министарства полиције, јер кад неко на силу гради једини начин на који можете да га спречите јесте - на силу", нагласио је Шапић.

Шапић је додао да је општина Нови Београд данас сигурно општина са најмање бесправних објеката у односу на све друге у Београду, што га чини изузетно поносним јер је последњих 10 година био на њеном челу.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Инсајдер