Вести

ШАПИЋ: ОД БЕОГРАДА ЋЕМО НАПРАВИТИ НАЈЧИСТИЈИ ГРАД У ЕВРОПИ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и први на београдској листи "Александар Вучић - Заједно можемо све", Александар Шапић дао је потпис подршке кандидатури Александра Вучића на председничким изборима.

Шапић је рекао, говорећи о циљевима будуће градске владе, да је међу главним приоритетима да Београд учини најчистијим градом у Европи.

"Уколико будем добио прилику да водим Београд, трудићу се да водим као своју кућу, и као кућу свих Београђана. Трудићемо се да од Београда направимо најчистији град у Европи, чистији од Париза, Њујорка и Лондона. Јер како да неко очекује да ће Београд да буде ваша друга кућа", рекао је Шапић.

Према његовим речима, грађани би требало да буду укључени у одржавању комуналног реда у граду, да најпре треба показати грађанима да градска предузећа више воде рачуна о граду.

"Једна субота у месецу у којој ћемо у неко доба дана да сви изађемо испред своје зграде, а ми ћемо вече раније донети сав неопходан материјал, одредићемо пунктове и на тај начин почнемо да укључујемо људе. И кад грађани буду видели да ово доноси резултате све више ће да се укључују. А када ова акција буде дала резултате, онда ће та кампања да се настави на вртиће и школе. Верујем да ми у једном мандату можемо да направимо најчистији град у Европи", рекао је Шапић.

"Проблем радне снаге се поставља као проблем у комуналним службама, посебно са возачима, долазио до апсурда, да се у Србију враћају високообразовани људи, то морамо решити подизањем плата и стандарда живота. Највећи део ромске популације ради у градској чистоћи. Подизањем њиховог животног стандарда, додатне социјализације добијамо простор за боље функционисање овог предузећа", рекао је Шапић.

Обилазећи београдске општине Шапић је рекао да су захтеви грађана различити. Младеновац житељи Младеновца тражили су, како је рекао, отварање амбуланти у појединим деловима општине.

"Канализација је најважнија ствар у приградским насељима, асфалтирање до школа и до амбуланти", рекао је Шапић.

Према његовим речима 30-40 одсто београдских општина нема решено питање канализације, што ће бити приоротет будуће градске владе.

На питање о реакцији противкандидат из Уједињене Србије Владета Јанковић, који је Шапића упоредио са бандером, рекао је да људе не занима оваква реторика већ резултати рада.

"Уколико се ми будемо тако чашћавали само ћемо подићи тензије у друштву. Изненадио ме начином на који води кампању, али нећу обраћати пажњу на то", рекао је Шапић.

 

 

Извор: Б92/ТВ Прва