Вести

ШАПИЋ: ИЗБОРИ У БЕОГРАДУ ОДЛУЧУЈУ КОЈИМ ЋЕ ПРАВЦЕМ КРЕНУТИ СРБИЈА

Српска напредна странка са коалиционим партнерима предала је Градској изборној комисији (ГИК) листу "Александар Вучић - Београд сутра" са око 20.000 потписа подршке за београдске изборе, који ће бити одржани 2. јуна.

Кандидат за градоначелника Београда и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић изјавио је да су београдски избори веома важни и за Београд и за Србију јер су, како је навео, због општих дешавања дефинисани далеко изнад локалних избора.

 

"Изузетно брзо смо сакупили 20.000 потписа уз једну атмосферу која је, морам да признам, била са много више ентузијазма и радости него прошли пут. Предали смо листу "Александар Вучић – Београд сутра". Ови избори су јако важни и за Београд и за Србију јер су због општих дешавања дефинисани далеко изнад локалних избора. Ово су вредносни избори, ово су национални избори, избори у којима се Србија кроз Београд дефинише и одлучује којим правцем жели да крене", рекао је Шапић.

Како је рекао, највише би волео када би на овим изборима теме биле локалне, међутим, указује да ће оне бити на националном нивоу.

 

"Сви наши конкуренти, и на овим и на прошлим изборима, у својим животима ни трафику нису водили, да не причамо о некој јединици локалне самоуправе, већој општини или граду. Нажалост или на срећу, овога пута ће теме бити далеко веће. Захваљујући ономе што радимо данас омогућићемо да Београд сутра буде и бољи, и лепши, и продуктивнији, и напреднији, и инфраструктурно сређенији, и економски снажнији, и да буде оно што и јесте - локомотива читавог српског друштва", рекао је Шапић и додао да неће говорити о свим пројектима и свему ономе што се тренутно ради у Београду и што ће се радити.

Како је рекао, биће прилике да се говори о свему томе у кампањи.

 

"Важно је да се окупимо, као што смо то ми урадили данас, око нашег народа, око српског друштва, око наше државе и брањења наших државних и националних интереса. Или ћемо урадити то, или ћемо дозволити да, као много пута у историји, пукотине које су се стварале међу нама, омогуће онима који не желе добро ни овај земљи, ни овом народу, да то искористе и злоупотребе. Чињеница да смо се окупили као никада до сада, ово је можда и највеће окупљање на српској политичкој сцени у последњих неколико деценија, показује колико је ситуација важна, и колико морамо да станемо у одбрану нашег друштва, државних и националних интереса", закључио је Шапић.

 

 

Извор: Танјуг