Вести

ШАПИЋ: АКО ПОБЕДИМО БИЋУ ГРАДОНАЧЕЛНИК

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић рекао је  да ће он постати градоначелник уколико СНС победи на изборима.

"Теоретски може неко други да буде градоначелник, али мене је Вучић предложио за ту позицију", рекао је Шапић.

"Свако од нас има неку референцу, чиме се бавио, и све то је утицало на ту одлуку", додао је Шапић.

Кампања за изборе формално креће од сутра, а окосница Шапићеве кампање биће, како каже, излагање програма, као што су изградња метроа, два тунела у граду, саобраћајница Патријарха Павла у Раковици...

"Изаћи ћемо и са новим пројектима и идејама, као и све оно што сам започео у претходним годинама. Увешћемо јединствен број телефона за грађане за све службе на једном месту за што лакшу комуникацију са грађанима", рекао је Шапић.

Говорећи о тиму људи који ће водити град, Шапић је рекао да је о томе рано говорити, и додао да је реч о 100 људи који окружују градоначелника у његовом раду.

На питање на којој позицији види садашњег заменика градначелника Београда Горана Весића, Шапић је рекао да је он добродошао у његов тим, као човек са велики оперативним искуством.

"Добро дошао је у градској управи", рекао је Шапић, али је прецизирао да није логично да буде његов блиски сарадник.

Одговарајући на питања о спекулацијама да је изгубио велики број чланства од када се спојио са СНС, Шапић је рекао да није реч о калкулацији, јер да се кандидовао самостално, како каже, градска власт не би могла да се формира без њега.

"Мислим да је фер што смо овако урадили због националне и градске политике. Подржао сам многе опозиционе пројекте, тако да није реч о политичкој калкулацији", додао је Шапић.

 

 

Извор: ТВ Прва