Вести

Радуловић: Веселиновић користи прилику да исмева и да се користи лажима

АНДРЕА РАДУЛОВИЋ, чланица ГО СНС

На данашњој седници Скупштине града Београда одборници Савеза за Србију још једном су показали са коликом „пажњом и посвећеношћу“ приступају улози одборника и раду Скупштине града Београда. Наиме, чак и када је у питању подизање споменика блаженопочившем Патријарху Павлу, човеку који је у најмању руку заслужио подизање споменика, одборник Савеза за Србију, Жељко Веселиновић користи прилику да исмева и да се користи лажима, јер њихова политика  се своди, очигледно, да једино и само нападају Српску напредну странку и њен рад.

Наиме на свом твитер налогу Жељко Веселиновић објавио је подругљив твит на тему предлога локације за постављање споменика блаженопочившем Патријарху Павлу. У питању је локација на платоу испред Цркве Светог Марка, која је одабрана, како Веселиновић наводи у твиту „зато што је волео да разгледа Београд возећи се трамвајем“ називајући градску власт комплетним идиотима. 

За оне који нису сигурни зашто је одабрана та локација у питању је позиција добро сагледива из више праваца и симболички уклопљена у окружење – Црква Светог Марка и Булевар краља Александра који врве од пешака, а близина окретнице трамваја којим је Патријарх неретко волео да се вози кроз Београд наведена је као куриозитет и симболика скромности и човекољубља човека који је у најтежим временима био реч разума нашег народа.

О одсуству њиховог плана и програма за Београд и Србију, говори и то да је исти тај предлог за постављање споменика на платоу испред Цркве Светог Марка на седници Комисије за споменике и називе тргова и улица подржао својим гласом одборник Савеза за Србију, Борко Стефановић, који је уједно и члан те Комисије.

Уосталом, Патријарх Павле је преминуо 2009. године и нисам приметила да су за време њихове власти покренули било какву иницијативу како би му на било који начин одали почаст. Тако да уместо да константно критикују сваки потез градске власти, предлажем им да за промену упуте и неки конструктиван предлог.