Вести

Радуловић: Приоритет града Београда је безбедност деце у школама

Потпредседник градског парламента Андреа Радуловић је гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк изјавила да је један од најважнијих приоритетa града Београда безбедност деце у школама због чега ће  постојећи видео-надзор који је обезбеђен бити још додатно унапређен. 

Овај нови пројекат ће пружити директан 24-часовни надзор из полицијске станице, и тим путем је нагласила да овај пројекат не би био могућ без подршке Полицијске управе за град Београд и подршке министра унутрашњих послова Небојше Стефановића. Такође је нагласила колико је важно увести видео надзор у свим школама јер је досадашња акција показала одличне резултате код грађана.

Прва општина где ће се увести 24-часовни надзор бити општина Нови Београд што се планира у следећим месецима,  наредна Вождовац, док се на општини Земун ова новина такође може очекивати у скорије време. 

Она је истакла да је и још једна новина а која је важна за пројекат 24-часовног надзора јесте да ће поред просторије која ће се оспособити у свакој полицијској станици из које ће се пратити видео надзор бити и поред дежурног полицајца, комунални полицајац као и особа из секретаријата која се бави дечијом заштитом а све у циљу очувања безбедности наше деце.   Овај метод ће деловати превентивно, што је веома важно за безбедност деце. 

Нама је безбедност приоритет, јер је важно да се људи у свом граду осећају безбедно и наша је дужност да оно што смо обећали у претходној години када смо почели да уводимо видео надзор у школама и испунимо. И сигурна сам да ћемо уз подршку полиције и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића то успешно реализовати.