Вести

Повезивање београдских ИТ стручњака са светским трендовима

У оквиру Интернационалног економског форума у Санкт Петербургу, након потписивања важног споразума који ће у крајњој фази донети око 150 радних места за младе и талентоване људе у Београду, одржан је и састанак „Футуре тима” са младим лидерима из различитих крајева света, председницима различитих министарстава, влада, невладиних организација, локалних самоуправа, образовних институција и компанија.

На овом састанку, из Града Београда говорио је члан Градског већа Драгомир Петронијевић, указавши на све предности које Београд има за нове инвестиције, буђење предузетничког духа код младих и значај развоја ИТ заједнице.

Данас смо разговарали о могућностима повезивања младих и кретивних људи, поготово из ИТ сектора, који расте у готово свим деловима света па тако и у Србији. Оно што ми желимо јесте да наши старт-апови из ИТ индустрије раде и за светска тржишта, али из Београда односно Србије. Закључак целокупног састанка је да се млади људи широм света повезују, размењују идеје, раде заједничким снагама пројекте из области предузетништва, али и да граде мир, једнакост, као и да чују једни друге како би дошли до трансфера знања захваљујући ком ћемо се сусретати са мање проблема у будућности – рекао је Петронијевић.

Била је ово прилика да се представе и други градови света, али и да Београд покаже своју отвореност, спремност да ради и размењује идеје, као и да промовише друге потенцијале који престоница поседује.

 
Извор: beoinfo