Вести

ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ: СНС ВОДИ ПОЛИТИКУ ТОЛЕРАНЦИЈЕ И ПОШТОВАЊА

Члан Председништва Српске напредне стране и државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас са представницима Националног демократског института (NDI) о политикама које спроводи Влада Републике Србије, предвођена Српском напредном странком, у циљу заштите права и слобода припадника осетљивих друштвених група у Србији, са посебним освртом на права ЛГБТ популације.

Члан Савета Националног демократског института (NDI) Боб Џо Сетвејк истакао је да су резултати које је Србија постигла у циљу заштите права ЛГБТ заједнице значајни, и изразио уверење да ће се сарадња са Српском напредном странком у будућности наставити истим интензитетом.

„Политика Владе, коју предводи Српска напредна странка, јесте потпуно поштовање људских права и унапређење комуникације са свим мањинским друштвеним групама, без обзира на верску, националну или сексуалну припадност“ рекла је Поповић Ивковић. Она је истакла да је Министарство унутрашњих послова, на чијем челу је члан Председништва СНС Небојша Стефановић, у претходним годинама предузело низ активности на унапређењу безбедности припадника ЛГБТ популације и остваривања сензитивнијег приступа полиције, када је реч о овој популацији. Поповић Ивковић је подсетила и да се у Србији „Парада поноса“ већ дужи низ година организује без иједног инцидента, што шаље јасну поруку да бринемо о безбедности наших грађана. „То је јасан сигнал да Српска напредна странка води политику толеранције и поштовања различитости свих њених грађана“ рекла је Поповић Ивковић.

Она је уједно и апеловала на све припаднике осетљивих друштвених група да пријављују случајеве напада, без обзира да ли је реч о физичком или вербалном, јер само реакцијом надлежних државних органа починиоци могу бити адекватно санкционисани.

Представници Националног демократског института (NDI) су похвалили политику толеранције Српске напредне странке према припадницима осетљивих друштвених категорија, а која је у складу са циљевима NDI који гласе - нулта толеранција за дискриминацију и насиљe.

Осим Боб Џо Сетвејка, делегацију су чинили чланови Савета Националног демократског института - Елдон Максвел Брајт, Брус Гери Бон, Ричард Брајан Холт и Клејтон Алан Бонд, као и Џејмс Ричард Вондер Клок, директор филантропије NDI, Марко Ивковић, директор програма NDI за Србију, и Махсума Петровић, виши координатор програма NDI Србија.