Вести

Подршка Града Београда српским студентима у иностранству

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић присуствовао је традиционалној манифестацији Организације српских студената у иностранству - ОССИ, која се под називом „Летња ОССИлиција 2018” одржала вечерас у Старом двору.

Петронијевић је подсетио да успешна сарадња са ОССИ органзацијом траје од 2014. године, када је обезбеђен простор у Београду за наше студенте из иностранства.

Град Београд и ОССИ данас сарађује на великом броју пројеката. Само у Научно технолошком парку постоје регистроване четири фирме које су основали наши студенти из иностранства и које запошљавају наше људе. Такође, тамо данас ради преко 570 младих и креативних људи који остварују приход већи од 16 милиона евра – указао је Петронијевић.

Он је истакакао да Град Београд има партнерски однос са српским студентима у иностранству, а све са циљем да им се омогући повратак у наш град и земљу, где ће започети бизнис.

Председник Организације српских студената у иностранству (ОССИ) Александар Љубомировић је подсетио да се данас одржава 21. ОССИлација по реду. Он се захвалио Граду Београду на доброј сарадњи и поновио да циљ наших студената у иностранству треба да буде повратак у домовину.

Догађају су, поред великог броја студената из иностранства, присуствовали и представници Министрарства спољних послова Републике Србије и дипломатског кора.

 

 

Извор: beoinfo