Вести

Петровић: Изградња здравствене станице у Борчи почетком децембра

Јавна набавка за извођење радова на изградњи здравствене станице у Борчи успешно је завршена и обећање које смо дали грађанима је испуњено. Почетак радова је планиран за почетак децембра, а рок је 330 дана, најавио је секретар за инвестиције Лука Петровић.

Вредност радова је готово 775,7 милиона динара, са ПДВ-ом, извођач радова је конзорцијум фирми, а као овлашћени члан групе понуђача и носилац посла је фирма WD CONCORD WEST DOO из Београда. Пројекат здравствене станице урадио је „Крип инжењеринг” – рекао је Петровић.

Он је прецизирао да ће се објекат налазити у Улици Косте Манојловића и да ће имати близу 7.000 квадратних метара.

Здравствена станица у склопу огранка „Дунавски венац” Дома здравља „Др Милутин Ивковић” Палилула садржаће службу за здравстевну заштиту предшколске деце, школске деце, одраслих грађана, кућног лечења и палијативне неге, здравствену заштиту жена, поливалентну патронажу, рендген и ултразвучну дијагностику, лабораторију, стоматологију, физикалну медицину и рехабилитацију, интерну медицину, офталмологију, ОРЛ, психијатрију, апотеку, хитну помоћ, стерилизацију и службе неопходне за функционисање установе. Објекат садржи подземну гаражу за паркинг запослених и пацијената, а такође су обезбеђена паркинг места за особе са инвалидитетом – појаснио је Петровић.

Према његовим речима, у објекат ће бити уграђени најквалитетнији материјали, а како је додао, ово ће бити један од најлепших објеката здравствене заштите.

Он је захвалио грађанима на стрпљењу и додао да ће објекат бити од изузетног значаја за грађане, а посебно за оне са леве стране Дунава.

Посебно желим да упутим највећу захвалност председнику Србије Александру Вучићу јер је држава обезбедила средства за изградњу ове здравствене станице – закључио је Петровић.

 

 

 

Извор: Беоинфо