Вести

Петронијевић: Подршка даљим инвестиционим улагањима

Одборници Скупштине града усвојили су на данашњој седници и информацију о мерама подршке инвестиционом улагању у привреду града Београда. Члан Градског већа Драгомир Петронијевић подсетио је да је током прошле године град Београд издао грађевинских дозвола за 1.020.225 квадратних метара, што је више него за период од 2008. до 2013. године, када је издато дозвола за изградњу 900.000 квадрата. 

Уколико се у обзир узму само 2008, 2009. и 2010. година, издато је грађевинских дозвола за 235.000. квадратних метара. Само током ове године Град је издао дозволе за изградњу 524.000 квадрата и то је доказ да је инвестициона клима у Београду много боља. Инвеститори долазе и то, између осталог, значи и више посла за све, па и Скупштину града – рекао је Петронијевић. 

Према његовим речима, ова одлука ће омогућити формирање радне групе од стране градоначелника за пројекте у које инвеститори уложе више од 50 милона евра. 

Радна група ће пратити имплементацију и спровођење тог пројекта. За инвестиције вредније од 10 милиона евра, градоначелник ће одређивати особу која ће пратити реализацију те инвестиције. Тиме ћемо број квадратних метара за који су издате грађевинске дозволе, а који ће прећи бројку од милион до краја године ако се овако настави, сигурно додатно повећати. Ова одлука ће омогућити да пратимо све пројекте на територији града Београда, а градоначелник и његов тим ће у сваком тренутку знати ко је одговоран уколико нешто не иде по плану. Ова одлука иде и у прилог транспарентног рада Градске управе – закључио је Петронијевић. 

 
Извор: beoinfo