Вести

Петронијевић: Наставак сарадње Београда и Шангаја

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић примио је данас у Старом двору дeлeгaциjу шaнгajскoг дистриктa Ђaдинг. Како је том приликом истакао, акценат у изузетно добрим односима у наредном периоду биће на сарадњи у областима туризма и образовања. 

Велико нам је задовољство када нас посећују људи из пријатељске Кине, нарочито из Шангаја. Овде сте увек добродошли. Односи између две земље су на све вишем нивоу, на првом месту захваљујући личном пријатељству два председника, али и свих нас који настојимо да покренемо што више заједничких пројеката. Наставићемо да радимо нарочито на повезивању младих људи, јер је то добар темељ за будућност када ти млади људи буду преузели функције у својим земљама – поручио је Петронијевић.

Он се осврнуо на почетке ових односа, који су резултирали сарадњом Општине Вождовац и дистрикта Ђадинг, као и братимљењем Београда и Шангаја. Контакт између Вождовца и Ђадинга био је један од „првих мостова” у сарадњи, а ове године потписан уговор о братимљењу два града представља даљи корак и темељ будућих пројеката, навео је Петронијевић.  

Београд је ваш братски град и желим да нам често долазите и убудуће – истакао је Петронијевић, наглашавајући и да ће делегација Београда ускоро боравити у званичној посети Шангају, а планирани су састанци на тему туризма, међународне сарадње, социјалне заштите и комуникације с грађанима.  

Представници Ђадинга још једном су похвалили лепоту нашег главног града, како старог тако и новог дела, а посебно наше историјске споменике и културне знаменитости. Како делегацију чине стручњаци из области образовања, здравства, туризма, акценат у разговору био је на будућој сарадњи у тим сферама. Млади из наше земље већ су боравили у дечјем кампу у Шангају, а план је да се размена искустава настави.   

 
 
 
Извор: beoinfo