Вести

Петронијевић: Град Београд подржава младе

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић обишао је данас штандове на којима се одржава програм „Знањем до циља“ у оквиру Сајма образовања и наставних средстава на Сајму књига.

Петронијевић је рекао да Град Београд наставља да промовише младе људе који су узели ствари у своје руке и преузели иницијативу по питању сопствене каријере.

Радионице "Знањем до циља" одржавају се четврти дан заредом на Сајму образовања и наставних средстава.  Млади људи који су заинтересовани за покретање сопственог бизниса имају прилику да се друже и размењују идеје, али и да науче пуно тога новог – рекао је Петронијевић.

Он је додао да предавачи добијају много питања, као и да се сваког дана може чути све више добрих идеја.

Примери добре праксе су за све посетиоце ових радионица одличан путоказ ка успешној каријери. Настављамо да подржавамо људе који су успели да се самозапосле, а остале упознајемо са начинима на које могу аплицирати за субвенције града Београда и Републике Србије. Неки од оних који су искористили новчане подстицаје, данас не само да су обезбедили себи посао, већ стварају нова радна места. Наш циљ је да што већи број младих људи обезбеди себи егзистенцију кроз предузетништво. Једног дана они би требало да наставе тренд смањења броја незапослених у Београду, али пре свега тога морамо да се изборимо за њихов останак у Београду и Србији – закључио је Петронијевић.

 

 

Извор: beoinfo