Вести

ПЕТКОВИЋ: ЗА НАПРЕДАК СРБИЈЕ НЕОПХОДНА ЈЕ ПОБЕДА ВУЧИЋА И СНС

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Петар Петковић изјавио је да се данас одлучује о будућности Србије и српског народа на Косову и Метохији, те оценио да је за напредак читаве државе неопходно да на изборима победе СНС и председник Србије Александар Вучић.

Петковић је ово рекао новинарима након што је јутрос, нешто пре осам сати, гласао на бирачком месту број 33 у Школи за дизајн у Београду.

"Данас је значајан и важан дан за државу Србију у целини, али и српски народ на Косову и Метохији, данас одлучујемо о будућности Србије. Данас на председничким, парламентарним и локалним изборима одлучујемо да ли ћемо наставити са изградњом нових болница, путева, школа, да ли настављамо са повећањем плата и пензија", навео је Петковић.

Како би такав напредак у Србији могао да се реализује у наредном периоду, рекао је Петковић, неопходно је да на овим изборима победе председник Александар Вучић и Српска напредна странка.

Додао је да су председник Вучић и СНС конкретним делима, у претходном периоду, показали како се бори за државу Србију, за Београд, за српски народ на Косову и Метохији и како се остварују резултати.

"Због тога очекујем најубедљивију победу Алексадра Вучића и Српске напредне странке", рекао је Петковић.

Када је реч о српском народу на Косову и Метохији, Петковић је навео да су од јутрос пуна биралишта на 46 измештених бирачких места уз административну линију у општинама Тутин, Рашка, Куршумлија и Бујановац.

Према његовим речима, највећи број српског народ на КиМ, иако прелази најдужи пут до бирачких места, стао је уз свог председника Александра Вучића.

Објаснио је да грађани на Косову и Метохији знају да председник Вучић, држава Србија и СНС неће оставити свој народ "на цедилу", већ ће се, рекао је, борити за КиМ, као и за останак и опстанак српског народа у нашој јужној покрајни.

 

 

Извор: Танјуг