Вести

Отворено ново дечје игралиште на простору Аде Циганлије

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, председник Скупштине града Никола Никодијевић  и Јован Бугарчић из компаније „Имлек” данас су симболичним пресецањем врпце на Ади Циганлији отворили ново дечје игралиште. Ово игралиште изграђено је у оквиру велике друштвено одговорне акције компаније „Имлек” „Моја кравица – расти срећно”, у сарадњи са Градом Београдом и ЈП „Ада Циганлија”.

Никодијевић је рекао да осмеси на лицима малишана који већ користе ново игралиште говоре много више од речи.

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић је захвалила компанији „Имелек” на донацији и навела да дечја игра показује да је изградња новог игралишта на овом простору био прави потез.

Заједничком акцијом смо за веома кратко време успели да постигнемо то да уместо некадашње пољане, сада имамо игралиште за децу. Ово је само један у низу пројеката који смо реализовали са овом компанијом, са тим ћемо наставити када су у питању и установе социјалне заштите како бисмо побољшали квалитет боравка деце и корисника тих установа – прецизирала је Наташа Станисављевић.

Вршилац дужности директора ЈП „Ада Циганлија” Роберт Ђукић је захвалио компанији „Имлек” на исказаној друштвеној одговорности.

Срећни смо што смо на нашем локалитету добили још једно игралиште за децу. Наше предузеће, такође, води рачуна о најмлађим суграђанима, те смо тако и ове године за време купалишне сезоне у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину имали 350 деце која су завршила обуку пливања и роњења – навео је Ђукић и додао да је компанија „Имлек” прошле године реконструисала теретану на отвореном на Ади Циганлији.

ован Бугарчић из компаније „Имлек” је рекао да игралиште испуњава све техничке и безбедносне критеријуме. 

Веома ми је драго што смо уз помоћ града и руководства ЈП „Ада Циганлија” успели да изградимо још једно модерно игралиште и то на овом простору који је једно од најомиљенијих излетишта. Ми ћемо наставити да подржавамо локалне заједнице и након Ниша, Крушевца, Бањалуке, и деца у Београду су добила ново игралиште – нагласио је Бугарчић.

Догађају је присуствовао и вршилац дужности секретара за управу Града Београда Никола Прелевић.

 

 

Извор: beoinfo