Вести

Отворен сајам запошљавања „LINK2job” у хотелу „Метропол”

Члан Градског већа и председник градског Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић отворио је данас Пролећни сајам запошљавања „LINK2job” у хотелу „Метропол”.

На овом, шестом по реду сајму „LINK2job” присуствује 40 излагача са око 300 радних места у понуди.

Петронијевић је истакао да је овај сајам једна од многобројних акција које Град Београд ради са Националном службом за запошљавање и другим партнерима. 

У овом моменту у Београду има oко 84.000 незапослених, што је перманентан пад броја незапослености јер се отвара све више радних места. Више је и плаћених стручних пракси што је новина, јер су компаније које се боре за радну снагу направиле са нама систем где се за годину дана плаћене праксе стекну потребна знања и шанса за доказивање. Веома добро сарађујемо и са факултетима Београдског универзитета, усвајамо сугестије студената, организујемо радионице „Знањем до циља” и помажемо субвенцијама и бесповратним средствима НСЗ, Развојне агенције Србије, Фонда за развој и свим програмима градског Секретаријата за привреду. Правимо такав амбијент да млади и креативни људи препознају себе у свом граду, ту се запосле и остану у својој земљи – истакао је Драгомир Петронијевић.

Говорећи о активностима Националне службе за запошљавање, заменик директора Филијале за Београд Синиша Кнежевић указао је да ова институција подржава и учествује у организацији ових и сличних сајмова.

Учествујемо најдиректније и са својим штандом на коме дајемо све потребне информације како онима који траже посао тако и онима који га нуде. Такође, у сарадњи са нашим саветницима могу се добити и све информације о јавним позивима и другим мерама усмереним ка незапосленим лицима, јер се посао не добија већ тражи. То подразумева и јавне позиве за самозапошљавање, субвенције за послодавце приликом запошљавања, стручне праксе и многе друге мере – истакао је Кнежевић.

Током претходних година сајам је посетило више од 15.000 људи, понуђено је више од хиљаду радних места, а хиљаде посетилаца добило је бесплатне курсеве за професионално усавршавање.

 
Извор: beoinfo