Вести

ОРЛИЋ: СРБИЈА ЈЕ ДАНАС ЗЕМЉА КОЈА ПОБЕЂУЈЕ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Владимир Орлић изјавио је да ће изборна листа "Александар Вучић - заједно можемо све" "неспорно бити стожер парламентарне већине и у овом мандату".

"Ми већ и у овом тренутку поуздано рачунамо на већину коју окупља наша листа и која ће да броји 130 посланика, што је "гарантовани минимум", уз могућност да буде формирана на више начина", рекао је Орлић за ТВ Б92.

Како је додао, "ми ћемо око тога прецизан договор да направимо са свим нашим партнерима, укључујући оне који су наступали на истој листи са Српском напредном странком али и са осталима који су изразили жељу да учествују у раду владе Србије".

"Та већина", нагласио је, "може да буде и значајно већа, може да иде до 160 народних посланика", потврдивши да би у периоду од седам до десет дана требало да се одржи конститутивна седница скупштине Србије.

Орлић је рекао да очекује да се "од овог викенда интензивирају разговори који ће да дефинишу оквире ко ће све да учествује у већини".

 

 

Извор: Ало/ТВ Б92