Вести

ОРЛИЋ: ПРОГРАМ ОПОЗИЦИЈЕ ПИСАН ПО СИСТЕМУ

Народни посланик Српске напредне странке Владимир Орлић оценио је да је опозиција окупљена у Савезу за Србију направила програм по систему - да текста буде што више и да ће највећи проблем имати сами са собом.

Коментаришући трибину опозиције у Шапцу, Орлић је рекао да је све ту ванредно забавно.

Објаснити идеолошке и програмске разлике је велики проблем за све њих и због тога су се поштено намучили да направе неки списак од 30 тачака по систему да има што више текста, да објасне да ту има неког садржаја. Али ни дан данас они не могу да објасне шта подржавају, а шта не. Мислим да ће највећи проблем имати једни са другима, односно сами са собом, истакао је посланик СНС.

Орлић је подсетио да је Вук Јеремић на питање о ЕУ рекао да је то као да причамо о томе да ће српски сателит да се лансира у космос.

Ту се појављује Зоран Лутовац, који компликује ствар и каже да се у свих 30 тачака налази ЕУ. Видим већ неке који питају Јеремића јел то значи да сте у свих 30 тачака разматрали српске сателите у космосу, нашалио се Орлић.

Орлић је уверен да је програм Савеза за Србију писао Јеремић јер је пун исфилозофираних фраза које звуче озбиљно као да су нешто паметно рекли.

Мој фаворит је тачка 24 у којој се наводи да ће када освоје власт водити здраве начине живота. Било би добро да неко објасни шта значи водити начине. Већ могу да замислим Јеремића који се појављује убеђен да добро звучи, без обзира што не значи ништа и каже: Ми ћемо да водимо начине, водићемо здраве начине само да победимо. Остале ствари је набацао да би завитлавао остале, додао је Орлић.

Како каже, он мисли да зна зашто су у програм ставили ставку о ријалитијима.

То је једина тачка о којој може нешто да каже Бошко Обрадовић. Дакле има неки термин који Обрадовић разуме. Последња тачка им је тржиште дигиталне економије - да ли стварно мислите да Обрадовић зна шта је то?, рекао је Орлић.

Орлић међутим истиче да програм опозиције није сасвим неупотребљив. Да не будемо престроги, користан је. Поделили су га људима у публици да се хладе, да им служи као вентилатор, истакао је Орлић.

 

 

 

Извор: Пинк.рс