Вести

ОРЛИЋ: ЂИЛАС ДУГУЈЕ ОДГОВОРЕ НА МНОГА ПИТАЊА

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић каже да један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас мора да одговори јавности на више питања, међу којима је како се обогатио у Чешкој.

Ђилас тврди да се обогатио док је радио у Чешкој, а фирме којима је управљао су укупно евидентирале за све те године 74.000 евра прихода, рекао је Орлић и додао да Ђилас никада није објаснио како је направио богатство у Чешкој.

Упитао је и како је могуће да је фирма Драгана Ђиласа „Дајрект медија“ пословно сарађивала са РТС-ом, и то не пре него што је Ђилас дошао на политичке функције, не након тога, него баш у време док је "жарио и палио и Србијом и Београдом".

„Како је могуће да његова фирма сарађујући са РТС-ом у чувеној препродаји секунди добија толико повлашћене услове у односу на друге да има однос купљено-продато један према десет. Коме је још таква врста таквих посебних услова понуђена осим Ђиласових фирми“, питао је Орлић.

Истовремено, како је могуће да иста фирма Драгана Ђиласа „Дајрект медија“ и њена зависна предузећа пословно сарађују са Телекомом, које је државно предузеће, и његовим зависним фирмама и да се у тим транскацијама направи промет од невероватних 30 милиона евра, што у Србији, што у Црној Гори, што у БиХ.

„Ко је икада добио такве услове?“, пита Орлић.

Он је Ђиласа назвао “апсолутним краљем корупције и трговине утицајем", наводећи да и даље дугује грађанима Србије више одговора на веома важна питања.

Указао је да велики скандали ових дана потресају јавност, а који долазе управо из Ђиласовог непосредног окружења, односно његових најближих сарадника.

„Ови скандали су својим садржајем потпуно језиви, од тога да су његови сарадници ухваћени у шверцу девиза, паљењу књига, што су признали тек након 15 дана пошто су били суочени са доказима, а ту су и сведочења да су организовали извлачење прљавог новца из општине Стари Град“, рекао је Орлић.

То су, каже, рекли људи који су најближи председнику општине Стари град, Марку Бастаћу, који је, додаје, „Ђиласова десна рука".

„Сведочили су да су учествовали у рекетирања људи, да су једни другима навлачили пластичне кесе на главе, вршили тортуру једни над другима док се не утврди ко је коју коврету украо“, рекао је Орлић.

Постоје и нова сведочења запослених у Старом Граду да су били принуђени да у десетинама милиона динара извлаче средства, па их онда, како каже, испод руке прослеђују Ђиласовим и Бастаћевим сарадницима, одборницима и осталим „послушницима“.

Међутим, како додаје, страшније су и језивије оне штете које је грађанима Србије направио Драган Ђилас и због тога, поручује Орлић, Ђилас не може да побегне од одговора на питања која СНС поставља.

 

 

 

Извор: Танјуг