Вести

ОБРАДОВИЋ: ОЧЕКУЈЕМО 100.000 ЉУДИ

Митинг у Београду у оквиру кампање “Будућност Србије” званично ће данас почети у 18 сати испред Скупштине Србије, а међу говорницима поред председника Александра Вучића биће и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто и председавајући Председнишва БиХ Милорад Додик.

Поред говора неколико политичара, планирана су и три краћа концерта за присутне којих би, према незваничним најавама, требало да буде око 100.000. Потпредседница и посланица СНС Марија Обрадовић очекује да на скупу буде и више грађана због чега ће бити постављено неколико великих видео-бимова у центру престонице.

Очекујемо огроман број људи, више од 100.000 људи, судећи према броју грађана који су исказали интересовање да дођу. Најважније да они изузетно радо долазе, многи од њих долазе породично, са децом и старијим родитељима, који желе да покажу пристојну, нормалну Србију, без икакве агресије. Ми ћемо доћи и да подржимо и политику Александра Вучића и све оно што су постигнућа од 2012. па до данас, а урадило се много. И сви они људи који ће доћи на скуп су подршка и за наредни период. За нас је важно да не буде инцидената, и ми их не очекујемо, а да ли ће бити провокација, блокада, то је друго питање. Замолили смо све људе да у 14 сати већ буду у Београду, а широм центра биће постављени велики екрани на којима ће моћи да прате дешавања. Биће видео-бимови од Дома синдиката па до Булевара, Кнеза Милоша, истиче Обрадовић.

„Не заустављајте нас“. Део опозиције најавио је да ће организовати своје скупове на наплатним рампама на аутопуту и низ других акција како би спречио долазак грађана из унутрашњости на митинг у Београд, а Обрадовић тврди да ће надлежни органи бити спремни да реагују на то.

На првом месту ће реаговати полиција и саобраћајна полиција која ће бити на терену, да омогуће свима који желе да прођу и стигну до Београда да заиста то и ураде. До сада је полиција и успевала у томе, не очекујем да буде проблема. Наши људи су веома расположени да стигну до Београда и не бих никоме из опозиције препоручивала да заустављају било ког напредњака на путу ка Београду, јер им то неће успети - упозорава Обрадовић.

 

 

Извор: Блиц/ТВ Пинк