Вести

Обновљено још једно дечје игралиште у Раковици

Обновљено дечје игралиште у Улици Станка Пауновића Вељка на Миљаковцу осим нових реквизита, гумене подлоге, има и исцртану школицу, аутомобиле, дрво и ракету, што га чини лепшим и другачијим, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић приликом отварања овог парка за децу.

Догађају су присуствовали и државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић, члан Градског већа Филип Марјановић, председник општине Раковица Владан Коцић и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић.

Задовољство ми је увек када отворимо неко игралиште за децу, а овим сам посебно задовољан из неколико разлога. Ово игралиште има неке новине у односу на оно што смо до сада радили, а то је исцртавање школице и аутомобила. Наше „Градско зеленило” мења свој начин рада и прилагођава се деци, па је ово игралиште мало лепше. Задовољан сам и због тога што у овом делу града живи око 5.000 људи. Овде има неколико игралишта, али ниједно није било урађено по новим стандардима – појаснио је Весић.

Игралиште је урађено на захтев грађана, а потом на захтев Опшитне Раковица, навео је Весић и додао да се на тај начин подиже квалитет живота.

Представници општине су разговарали са грађанима, а они траже и игралиште за псе. То ћемо урадити у наредном периоду, а тражили су и теретану на отвореном. Теретане су веома популарне, грађани их траже и трудићемо се да их поставимо где год можемо. Задовољан сам што грађани Миљаковца сада имају ново игралиште, деци се оно већ допада, а у наредним годинама ћемо наставити да их уређујемо на територији Београда јер за тим постоји потреба – нагласио је Весић.

Заменик градоначелника је апеловао на грађане да чувају игралиште, јер се неретко дешава да након неколико месеци оно буде уништено.

Он је подсетио да је у последње четири и по године урађено више од 250 оваквих игралишта на територији града и да их има више од 800. 

То значи да нас у наредним годинама чека посао да обновимо сва игралишта – закључио је Весић. 

 
 
 
Извор: beoinfo