Вести

НЕДИМОВИЋ: СРПСКА ПОЉОПРИВРЕДА ДО 2027. ДОБИЈА 600 МИЛИОНА ЕВРА

Амбасадор Европске уније у Србији Емануле Жиофре разговарао је на Сајму пољопривреде у Новом Саду са министром пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Србије Браниславом Недимовићем и министром за европске интеграције Јадранком Јоксимовић о пројекту ИПАРД2 и плановима за ИПАРД3.

Највише средстава из фондова Европске уније од свих земаља Западног Балкана за пољопривреду добиће Србија.

За ИПАРД3 то је директних 288 милиона евра из Европске уније, уз учешће српских произвођача у вредности од 600 милиона евра до 2027. године.

"На основу свега што смо договорили у Бриселу ствари иду добро. Сви учесници у овом нашем процесу, укључујући Министарство за европске интеграције, Европску комисију, Министарство пољопривреде дају све од себе како би што више српских произвођача остварило право на средства из ИПАРД фондова. До сада је то урадио 581 пољопривредни произвођач. Надам се да ћемо у току ове године стићи до цифре од хиљаду", рекао је Недимовић.

"Настављамо сарадњу кроз ИПАРД програм. Желимо да унапредимо још више наше односе и определили смо значајна средства за ИПАРД 3 програма. Сада треба да се фокусирамо на завршетак ИПАРД 2 програма и да убрзамо исплате. Поносан сам на однос који имам са министром Недимовићем и српским пољопривредницима", рекао је Жиофре.

На 89. Међународном сајму пољопривреде у току су Дани Европске уније, а домаћин је штанд Министарства пољопривреде Републике Србије.

 

 

Извор: Танјуг