Вести

МОМИРОВИЋ: УБРЗАЋЕМО РАД СА ЕВРОПСКОМ УНИЈОМ НА ИНФРАСТРУКТУРНИМ ПРОЈЕКТИМА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић поручио је из Брисела да ће Србија додатно убрзати инфраструктурне пројекте који се у земљи раде уз подршку Европске уније, а да ће у том циљу Министарство грађевинарства, инфраструктуре и саобраћаја формирати и посебну радну групу.

Момировић је током разговора са комесаром за проширење Оливером Вархејијем још једном подвукао да је стратешка одлука Србије да постане чланица Европске уније.

"Србија је поуздан партнер Европске уније. Отворен је кластер четири који се односи на повезивање и зелену агенду, а додатно ћемо убрзати све пројекте које радимо са Европском унијом. Решили смо да формирамо радну групу на нивоу министарства која ће се бавити искључиво придруживањем Европске уније и реализацијом пројекта како бисмо још више инвестирали у инфраструктуру", изјавио је Момировић.

Момировић је рекао да је комесара за проширење Европске уније информисао о улагању Србије у 10 ауто-путева, потпуну обнову железничке инфраструктуре у земљи као и о планираним инвестицијама у водну инфраструктуру.

"Све у свему јако важан састанак и Србија је заиста на чврстом путу ка Европској унији", закључио је Момировић.

Током дводневне званичне посете Белгији Момировић је о развоју транспортне инфраструктуре у Србији, али и другим реформама које земља спроводи на Европском путу, разговарао са представницима Европског парламента и Европске комисије и надлежним европским агенцијама.

Током посете Луци Антверпен Момировић је са челницима Луке разговарао о њиховом учешћу у пројекту изградње нове луке Београд на којој је планирано да радови почну крајем 2023. године.

 

 

Извор: Танјуг