Вести

Мирковић: СНС ће из дана у дан питати Ђиласа о 25 милиона евра

Шеф одборничке групе Српске напредне странке (СНС) у Скупштини града Београда Александар Мирковић каже да ће та странка наставити из дана у дан да пита Драгана Ђиласа како се, за мање од 10 година, долази од 74.000 евра до 25 милиона у некретнинама.

„Радосни смо што је истрага покренута и што се тужилаштво заинтересовало за тај случај, те смо за корак ближе да сазнамо како је Ђилас са својим фирмама, док је био државни функционер, злоупотребљавао свој положај, трговао утицајем и секундама на државној телевизији“, рекао је Мирковић.

Он је рекао да Ђилас, којег је назвао најгорим градоначелником у историји, данима не жели да одговори на питање како је успео да од једног „лошег предузетника, који је уз помоћ три фирме у Чешкој са приходом од свега 74.000 евра, данас дошао у ситуацију да има само у некретнинама 25 милиона евра“.

„Његова хистерија због истраге коју је тужилаштво покренуло је попримила други облик. Он из дана у дан не бира више оружје којим ће се служити и не бира више лаж коју ће изговорити, не би ли само бацио прашину у очи и скренуо пажњу са те истраге и са кључног питања у вези са богаћењем“, рекао је Мирковић.

Један у низу примера како се Драган Ђилас богатио јесте и „Велики брат“, рекао је Мирковић и додао да је за тај ријалити председник Странке слободе и правде „деци отео Пионирски парк“.

Мирковић је рекао и да су поједини лидери Савеза за Србију „спиновали“ да државни органи неће ухапсити човека који је Ђиласу претио на друштвеним мрежама, што се, наглашава, показало као нетачно.

„Тај човек је јуче ухапшен, предат је тужилаштву и још једном је доказано да државни органи функционишу, да је Србија правна држава и да МУП на чијем се челу налази Небојша Стефановић обавља свој посао“, рекао је он.

Мирковић поручује да данас нема заштићених, за разлику од периода када су, каже, Ђилас и Јеремић били на власти „појачани“ Борисом Тадићем.

 

 

Извор: Танјуг