Вести

МАРТИНОВИЋ: ЈЕРЕМИЋЕВ САРАДНИК ХО ПРОГЛАШЕН КРИВИМ

Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић прочитао је данас вест ЦНН-а у парламенту у вези са пресудом бившег министра полиције Хонг Конга Патрика Хоа на чијем је суђењу сводок био Вук Јеремић.

Мартиновић је рекао да је Патрик Хо, иначе, како каже, блиски сарадник Вука Јеремића осуђен од стране пороте Окружног суда у Њујорку која га је прогласила кривим за седам од осам тачака оптужнице за прање новца.

Како је рекао, максимална казна за сваку тачку отпужнице износи од две до 20 година затвора, а изрицање пресуде је заказано за 15. март 2019. године.

“Прочитаћу део онога што је рекао судија Џефри Берман везано за Патрика Хоа. Патрик Хо је сада осуђен за исплаћивање неколико милиона долара мита страним лидерима Чаду и Уганди као део његовог плана да обезбеди нефер пословну предност за једну енергетску компанију вредну више милијарди долара”, рекао је Мартиновић.

Његови упорни напори да корумпира стране лидере, како каже, нису били обични послови већ кривична дела која су за циљ имала да подрију равноправност на међународним тржиштима.

Вест је, према оцени Мартиновића, важна за грађане Србије, јер је Јеремић био посредник између Патрика Хоа и његових пословних партнера из Чада, Уганде и других светских земаља док је био председавајући Генералне скупштине УН.

“Надам се да такав човек више никада неће представљати Србију на било ком Међународном форуму”, рекао је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг