Вести

МАРТИНОВИЋ: ДРЖАВА ДА РЕАГУЈЕ НА ОТВОРЕНЕ ПРЕТЊЕ СМРЋУ ВУЧИЋУ

Посланичка група СНС у Скупштини Србије најоштрије је данас осудила претње смрћу посланика Славише Ристића председнику Србије Александру Вучићу и тражи да надлежни државни органи хитно реагују и предузму законом прописане мере, рекао је данас шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић.

Мартиновић је истакао да то што је Ристић упутио писмо председнику Русије Владимиру Путину и отворену претњу смрћу председника Вучића "врхунац политичке агресије и врхунац политичког лудила".

"Народни посланик Славиша Ристић, који се представља као вођа Народног покрета Срба са КиМ ''Отаџбина'', данас је упутио отворену претњу убиством председнику Србије Александру Вучићу", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је указао да је Ристић у писму председнику Путину навео "сада се председник Србије спрема да потпише свеобухватни мировни споразум са сепаратистима из Приштине, што би значило одвајање КиМ од Србије" и додао да ће проћи као убијени премијер Зоран Ђинђић.

"Желим посебно да нагласим да овакве претње долазе баш ових дана када председник Вучић води тешке, мучне преговоре да сачува КиМ у саставу Србије , да сачува вековна огњишта Срба на КиМ, па између осталог да сачува и огњиште Славише Ристића", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је навео да је реч о смишљеној и кооординираној акцији да се баш данас на Видовдан прети смрћу Александру Вучићу.

"Вучићу не пада на памет да призна КиМ, или да дозволи да КиМ добије столицу у УН, већ покушавамо да мирним путем, без рата и насиља сачувамо наш народ, његов мир и безбедност и поставља се питање шта је алтернатива овоме што ради Вучић", рекао је Мартиновић.

Мартиновићнаводи да Вучићу говоре да је издајник људи који су 2004. године били на власти и који нису, каже, реаговали на погром када су убијани Срби од 17. до 19. марта.

"Нису реаговали на на који начин на погром, на убиства Срба, паљење српских цркава и манастира", подвукао је Мартиновић.

Сматра да нису реаговали ни 2008. године када су, наводи, Албанци прогласили независност Косова, а Борис Тадић, који сада даје лекције о патриотизму је, наводи, те године "побегао" у Румунију, а затим је та иста власт одлуком МСП ставила и "печат на ту независност".

Данас се, каже Мартиновић, огласио и владика Амфилохије, који је, наводи, окарактерисао председника као издајника који покушава да одвоји КиМ од Србије и призна независност.

"То је неодговорна изјава која штети држави Србији, српском народу који живи на КиМ, али истовремено и СПЦ", подвукао је Мартиновић.

Како је Ристић писмо упутио руском председнику, Мартиновић сматра да је тиме "ставио на тацну главу председника Вучића" свим обавештајним и тајним службама.

"Ако се Вучићу нешто деси, онда ће све тајне службе моћи одговорност да пребацују једна на другу", каже Мартиновић.

Мартиновић тражи од надлежних органа да реагују, јер, наводи да се у Србији не може претити убиству ниједном грађанину, а поготову не председнику државе.

"Држава треба да стане на пут оним који желе да изазову хаос и насиље. Србији и Србима на КиМ потребан је мир, безбедност и једна мудра и одговорна политика", навео је Мартиновић.

Очигледно је, сматра он, да су се сви удружили, и споља и унутра, да дестабилизују Србију.

"Чврсто стојимо уз политку Владе Србије, мислимо да је мудра политика која подразумева дијалог, разговор са свима, који су укључени у процес косовског проблема, једина полтика која може да донесе нешто добро српском народу", закључио је Маритновић.

 

 

Извор: Танјуг