Вести

МАРКОВИЋ: СНС ЈЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ИЗБОРНИХ УСЛОВА

На састанку у организацији Одбора за културу и информисање са темом "Прецизирање појма заступљености без дискриминације свих политичких субјеката у току изборне кампање", представници странака на власти рекли су да ће подржати све предлоге владине радне групе за побољшање изборних услова.

Састанку су осим представника политичких странака, присуствовали и представници РЕМ-а, Радне групе Владе Србије за сарадњу са ОЕБС-ом и Канцеларијом за демократске институције и људска права и телевизија, који су навели да ће у наредној изборној кампањи, као и до сада, извештавати по закону и о свим актерима који учествују у изборном процесу.

Представник Српске напредне странке, народни посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке Александар Марковић рекао је да СНС у потпуности стоји иза свега што ради Радна група Владе Србије за унапређење изборних услова.

У пословима које Народна скупштина треба да уради, како је навео Марковић, СНС ће учествовати и дати подршку усвајању измена и допуна три закона, јер је потребно прецизније уредити правила како би се одредио једнак третман свим учесницима у изборном процесу.

"Наш став је да једнако буду заступљени сви кандидати, односно све изборне листе у представљању свог политичког програма. Немамо ништа против попуњавања недостајућих чланова Савета РЕМ-а, али инсистирамо да то буде у складу са законом", рекао је Марковић.

Марковић је рекао и да ће посланичка група СНС са задовољством подржати формирање надзорног одбора Народне скупштине за контролу медија.

Коментаришући то што представници појединих политичких странака нису дошли у Скупштину на данашњи састанак, Марковић је рекао да су тиме послали поруку какав је њихов однос према темама о којима се говори, али то говори и о озбиљности њихових примедби на стање у медијима које су до сада износили.

 

 

Извор: Танјуг