Вести

МАРКОВИЋ: ГРАД НЕ ОТИМА НИКОМЕ НИКАКВУ ИМОВИНУ

Посланик Српске напредне странке Александар Марковић навео је да је телевизија Н1 злонамерно извештавала како град отима некакву имовину, угроженој општини Стари град, а да је председник те општине Марко Бастаћ оптужио заменика градоначелника Београда Горана Весића да “отима некоме некакву имовину”.

Није у питању никакво отимање имовине. Нико никоме ништа неће отети. То је у крајњем случају немогуће, рекао је Марковић и објаснио да су на прошлој седници Скупштине града Београда усвојене две одлуке о оснивању привредног друштва Мирко Сандић на Врачару и привредног друштва “25. мај - Милан Гале Мушкатировић” у Старом граду.

Истакао је да је у оба случаја, како на Врачару, тако и у Старом граду вишеструко кршен Закон о јавној својини, те да је стога, Град Београд, као носилац права својине донео одлуку о оснивању привредних друштава.

Како је навео, Спортским центром “Милан Гале Мушкатировић” до сада је “недомаћински управљала општина Стари град, која је направила дуг од милион евра са каматама.

Додао је и да је 2016. године Бастаћ са директором тог центра узео кредит банке у износу од 50 милиона динара, као и да је очигледно да се рате не плаћају, дугови се не сервисирају, а камате све више расту.

Имамо исту ситуацију на Врачару и Спортски центар Врачар ће убудуће бити контролисан од стране Скупштине града Београда, али општина Врачар се није огласила како је то урадила општина Стари град. Никога није оптужила ни за какву крађу имовине, ни за какво отимање, чак напротив, захвалила се, рекао је Марковић.

 

 

Извор: Информер/РТС 2