Вести

Марјановић: Ђиласов једини мотив у политици је лично богаћење

Заменик шефа одборничке групе СНС у Скупштини града Београда Радослав Марјановић изјавио је данас да је Драган Ђилас још увек дужан одговор на питање како се обогатио од када је дошао на државне функције.

Марјановић је поновио да је Ђилас пре уласка у политику имао приходе од 74.000 евра, односно да су од његове три компаније које су пословале у Чешкој, две приходовале нула евра и отишле у стечај, док је трећа „МД Интернешнл“ приходовала 74.000 евра.

„Након уласка у политику и доласка на важне државне функције, Ђилас је почео енормно да се богати, а то потврђује и чињеница да је сам пријавио имовину вредну 25 милиона евра“, рекао је Марјановић новинарима у Београду.

Како је рекао, Ђилас је дужан да објасни грађанима како је за кратко време успео да постане један од најбогатијих људи у овом делу Европе и како је омогућио својим компанијама приходе веће од 500 милиона евра, док је, каже, Град Београд пропадао и западао у дуг, па је Београду остао дуг од 1,2 милијарде евра.

Такође, упитао је како је могуће да су Ђиласове фирме остваривале све веће приходе, док су, каже, грађани остајали без посла, а фабрике се затварале.

„Крајње је време да нам Ђилас објасни како је успео да заради на препродаји рекламног простора на РТС 70 милиона евра“, додао је Марјановић.

СНС ће, каже, наставити да подсећа Драгана Ђиласа сваког дана на ова питајна, јер је свакоме јасно да је Ђиласов једини мотив бављења политиком, био и остао, лично богаћење.

„За разлику од њега, СНС је увек била ту за грађане и увек ће се борити за грађане, за нова радна места, изградњу инфраструктуре и по томе ћемо се увек разликовати од Ђиласа и људи које је окупио око себе, а које једино занима како да се поново дочепају државне касе“, навео је Марјановић.

 

 

Извор: Танјуг