Вести

МАЛИ: УЛОЖИЋЕМО У ИНФРАСТРУКТУРУ ДОДАТНИХ 14 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

На отварању Копаоник бизнис форума министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали говорио је о изазовима који су постављени пред цео свет због новонастале геополитичке ситуације. И истакао да ћемо наставити да водимо одговорну фискалну и монетарну политику, да пратимо ситуацију из дана у дан, и да реагујемо чим буде било потребе за тим.

Мали је изјавио да су за нашу земљу најважнији мир и стабилност и да Србија треба да избегне да у будућности буде на месту судара Русије и НАТО-а.

Мали је оценио да је за Србију важан одрживи развој, али да се морају имати у виду глобални изазови. Потребна је стабилност, а не свађе и поделе, и зато треба још јаче и боље да радимо и боримо се за свако радно место, поручио је Мали.

"Стабилност нам је неопходна и надам се да ћете подржати политику мира и стабилности, а за све остало ћемо наћи решење", нагласио је Мали.

Поручио је да Србија има чиме да реагује у случају још горе кризе у свету.

Мали је истакао да се пуне робне резерве и обезбеђују залихе свега што је потребно.

"Имамо и довољно новца да набавимо све што је неопходно", поручио је Мали.

Мали је истакао да је курс и даље стабилан и да држава не дозвољава да се криза прелије на привреду.

Оценио је да данашњи свет више није исти у односу на онај пре само две године.

Поручио је да држава није одустала од програма "Србија 2025", који предвиђа улагање од 14 милијади евра и додао да ће улагања бити још и већа.

 

 

 

Извор: Танјуг