Вести

МАЛИ: ОД 15. МАРТА НОВИ РОК ЗА СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ФИСКАЛНЕ КАСЕ

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали рекао је да ће Влада одредити још један рок за субвенције за фискализацију од 15. матра до 5. априла, како би сви који се нису пријавили могли да добију државни подстицај.

"Ми ћемо сутра на седници Владе донети одлуку о новом року за добијање субвенције за набавку фискалних каса. Од 15. марта до 5. априла је нови рок и позивам све оне који се до сада нису пријавили за субвенције из било којих разлога да то учине", рекао ја Мали након обиласка фризерског салона "MasterClass" на Новом Београду који је ушао у нови систем фискализације.

Мали је подсетио да се до сада 130.000 привредних субјеката пријавило за државну помоћ од 100 евра по продајном месту и 100 евра по фискалном уређају.

Мали је упозорио обвезнике фискализације да се пријаве што пре како не би ризиковали да не уђу у систем фискализације до 30. априла који је последњи законски рок за завршетак тог посла.

Мали је у "MasterClass" проверио како функционише нови фискални уређај и мобилним телефоном уз помоћ QR кода контролисао да ли је салон платио порез на услуге.

 

 

 

Извор: Танјуг