Вести

МАЛИ: ИЗБОРИЛИ СМО СЕ ЗА ВЕЋЕ ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ

У Скупштини Србије у претходна два дана успели смо да се изборимо за повећање плата, пензија, исплату помоћи мајкама, изјавио је данас потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали.

"Издржали смо, нисмо дозволили да нас било ко блокира. Грађани су имали прилику да виде колико је опозицији стало до њих", рекао је Мали.

Министар Мали рекао је да су закони који су били на дневном реду парламен важни за грађане Србије, али да су уместо расправе о њима видели како се понашају представници опозиције.

"Та слика како ломе, како се понашају, неки грађани Србије за њих су гласали, а они их тако представљају. На дневном реду је био ребаланс буџета у коме смо планирали, а с обзиром на вишак новца, и повећање плата, пензија, једнократну исплату мајкама и очевима, повећане субвенције пољопривредницима. Они су били против тога", рекао је министар Мали.

Министар Мали поручио је пензионерима да су представници опозиције били и против повећања пензија.

"Покушали су то да блокирају, али то им није успело", рекао је министар Мали.

Министар Мали додао је да је скоро милион деце пријављено за једнократну помоћ од 10.000 динара, те поручио и мајкама да је понашање у Скупштини порука и њима да су против тога, али да нису успели ни то да спрече.

"Драги просветари, медицинске сестре, неговатељице - Ћута, Мирослав Алексић, Радомир Лазовић су били против ваших већих плата. Поштовани пољопривредници, опозиција је била и против ваших већих субвенција. То говори о њиховој политици и небризи за грађане Србије", рекао је министар Мали.

Министар Мали истакао је да се нису повукли пред силеџијама, али да је слика онаквог српског парламента отишла у свет. 

"Не разумем да се неко бори против нечег што је добро за грађане", закључио је министар Мали.

Извор: Танјуг/ТВ Хепи