Вести

ЛОНЧАР: КОНГРЕС ДА ДОПРИНЕСЕ РЕШЕЊУ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОВИДА

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је да се још увек не зна довољно о вирусу корона и изразио очекивање да ће прва светска конференција посвећена борби против ковида, која се одржава у Београду, анализирати оно што је урађено у претходне две године и допринети налажењу решења за будућа времена.

"Нисам сигуран да смо завршили са короном. Нађите решење како да се даље понашамо, јер и даље не знамо довољно о корони, и да будемо спремни за сва сценарија у будућности. Мислим да је то ваша обавеза и да можете да донесете такве одлуке и да нас посаветујете шта и како даље да радимо", рекао је Лончар на отварању тродневне конференције "КОВИД-19 - Мултидисциплинарни научни одговор - Колективно знање за заштиту глобалног здравља".

Конференција окупља више од 1.000 еминентних стручњака из земље и света и више од 300 предавача.

Лончар је захвалио председници Владе Републике Србије Ани Брнабић и председнику Републике Србије Александру Вучићу јер су учествовали у организацији прве светске конференције посвећене борби против ковида-19.

Такође, захвалио је свим здравственим радницима који су, како је рекао, све време у борби против ковида.

"Оно што сте урадили тек ће се анализирати и тек ће видети шта сте урадили и шта сте спречили да се догоди", рекао је Лончар. 

 

 

Извор: Танјуг