Вести

ЛОНЧАР: ЕПИДЕМИЈСКА СИТУАЦИЈА У ЗЕМЉИ ПОВОЉНИЈА

Клиничко-болнички центар "Др Драгиша Мишовић" почиње да ради у пуном капацитету, за нековид пацијенте, а ускоро ће из ковид система изаћи и КБЦ "Бежанијска коса", изјавио је министар здравља Републике Србије Златибор Лончар.

Како је рекао, боља су времена и за пацијенте и за запослене у болницама које су биле у ковид систему.

Лончар је рекао да је епидемијска ситуација у земљи повољнија, те да је време да се здравствени систем посвети пацијентима који нису оболели од вируса корона.

""Др Драгиша Мишовић" данас почиње да ради у пуном капацитету за не ковид пацијенте. Једина је остала ''Бежанијска коса'', али мислим да ће и она брзо да изађе из ковид режима, јер ћемо све пацијенте када остане мали број њих пребацити у болницу у Батајници, која је за то и направљена и има капацитете", поручио је Лончар.

Када је реч о седници Кризног штаба, Лончар је рекао да су се стекли услови да се одржи наредних дана.

"Имамо повољнију ситуацију, али да ли можемо да гарантујемо да ће тако и остати - то нико не може. Ковид нас је научио да то не можемо да предвидимо. Ми радимо шта је до нас, сви добро знамо да треба да се понашамо тако да спречимо ширење вируса", поручио је Лончар.

Лончар наглашава да здравствени систем треба да се посвети пацијентима који нису оболели од короне, а који дуго чекају на лечење.

"Расту листе чекања, све те ствари морамо да надокнадимо. Чека нас један озбиљан посао, промена мора да се уради у здравственом систему, јер после короне ништа неће бити исто. Систем ће морати другачије да функционише, а све из разлога да надокнадимо пропуштено због короне.

Радимо сваки дан, даноноћно, припремамо систем за те промене и моћи ћемо да успемо само ако буде јединства и дисциплине", закључио је Лончар.

 

 

 

Извор: Танјуг