Вести

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ГЕРОНТОЛОШКИХ ЦЕНТАРА 465 МИЛИОНА

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за ову годину је определило 465 милиона динара за адаптацију и реконструкцију геронтолошких центара широм земље, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Дарија Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је приликом обиласка реновираног Дома Карабурма, истакла да су овогодишња издвајања за ту намену већа него претходне године.

Радови на новом дому на Карабурми почели су 1. марта 2020. године и завршени су прошле године у децембру.

Вредност радова је око 330 милиона динара, а како Кисић Тепавчевић рекла, захваљујући Влади Србије, Канцеларији за управљање јавним улагањима, као и ресорном министарству, корисници су после скоро шест деценија добили боље услове за живот.

"Реконструкција објекта је отпочела свега пар дана пре него што је регистрован први случај короне у Србији, али су радови извођени несметаним темпом. Реч је о потпуно новом објекту геронтолошког центра Карабурма који сада има савремени простор у складу са светским стандардима", рекла је Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је нагласила да је поносна што најстарији суграђани сада могу да уживају у лепшем амбијенту и да, како је рекла, имају све услове за лепу и достојанствену старост.

"То је наша тенденција, са оваквом врстом инвестиција настављамо и желимо да сви геронтолошки центри у Србији изгледају као овај", рекла је Кисић Тепавћевич и додала да је за обнову дома на Карабурми ресорно Министарство издвојило 20 милиона динара.

Кисић Тепавчевић је најавила да ће се у наредном периоду обилазити други реконструисани геронтолошки центри широм Србије.

"Најстарији суграђани су нам више пута у претходном периоду показали шта значи одговорност и бити савестан", рекла је Кисић Тепавчевић.

 

 

Извор: Танјуг