Вести

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: ИТ ОПРЕМА ЗА КОРИСНИКЕ И ЗАПОСЛЕНЕ У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ МЛАДЕНОВАЦ

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије проф. др Дарија Кисић Тепавчевић присуствовала је уручењу ИТ опреме Геронтолошком центру Младеновац, која је обезбеђена у оквиру пројекта "Услуге социјалне заштите за осетљиве групе".

Кисић Тепавчевић је истакла да је опрема која је уручена овој установи део опреме која је у оквиру тог пројекта обезбеђена за укупно 17 геронтолошких центара и 10 установа за смештај деце и младих без родитељског старања. У питању је више од 500 уређаја -  лаптопова, таблета, смарт телевизора, веб камера.

"Ова опрема ће омогућити пре свега бољу комуникацију корисника са најближима. У условима пандемије Ковид 19 видели смо да је то најбезбеднији и у одређеним моментима и једини могући начин комуникације. Када су у питању установе за смештај деце без родитељског старања, ова опрема ће значајно допринети похађању онлајн наставе", рекла је Кисић Тепавчевић. 

Кисић Тепавчевић је захвалила корисницима и руководству Геронтолошког центра Младеновац на одговорном и савесном понашању током трајања пандемије Ковид 19.

Кисић Тепавчевић је рекла да је у овој установи мирна епидемиолошка ситуација, ниједан корисник није заражен, због чега је постепено почео пријем нових корисника, док се у наредним данима очекује да и посете буду дозвољене, у контролисаним условима.

 

 

Извор: Танјуг