Вести

КИСИЋ: МИНИСТАРСТВО ИЗДВОЈИЛО 8 МИЛИОНА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ШКОЛА У ОПШТИНИ БЛАЦЕ

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић посетила је општину Блаце, која је једна од 52 локалне самоуправе у Републици Србији у којима Министарство за бригу о породици и демографију суфинансира пројекте пронаталитетне политике, наводи се у саопштењу тог министарства.

Министарство за бригу о породици и демографију је за реконструкцију школских одељења у три села издвојило осам милиона динара, рекла је министарка Кисић, која је обишла сеоско одељења Основне школе "Стојан Новаковић" у Међухани, које ће бити реновирано.

"Стварање још бољих услова за децу у сваком делу наше земље је суштина наших  активности, а са циљем да нам деца имају срећније и безбрижније детињство", истакла је министарка Кисић, која је у општини Блаце присуствовала и обележавању 40 година постојања Предшколске установе "Наша радост".

Министарство за бригу о породици и демографију ће, према њеним речима, наставити да подржава активности локалних самоуправа на унапређењу пронаталитетних политика које за циљ имају да се широм Србије рађа још више деце. 

Председник Привременог органа Општине Блаце Иван Бургић захвалио је министарки Кисић и Министарству на подршци у спровођењу локалних пронаталитетних мера, додајући да је циљ реконструкције три сеоска одељења да што више деце похађа наставу у овим срединама.

 

 

 

Извор: Танјуг