Вести

ЈОВАНОВ: ВУЧИЋ ЈЕ ОДШКРИНУО НЕКА ВРАТА КОЈА СУ ДО ЈУЧЕ БИЛА ЗАТВОРЕНА

Председник Вучић је неке победе за Србију у вези са КиМ остварио пре ове посете. Он је аргументовано поново отворио питање КиМ и успео да придобије пажњу и разумевање за српски поглед на решавање кризе на КиМ и одшкринуо је нека врата која су до јуче била апсолутно затворена за било какве ставове Србије.

Србија је научила из сопствених грешака и пораза и неће поново срљати у поразе и губитке. Вучић је конкретно показао да је најважнији задатак да сачува свој народ на КиМ, јер је без њега свака даља борба узалудна и изгубљена. Недвосмислена је порука да Србија жели мир и стабилност, али и да ће реаговати на евентуалне покушаје да се насиљем реши питање Срба на КиМ.

Негативне ефекте Вучићеве посете Косову и Метохији осетиће, и већ осећају, они који се боре за то да Србија на Косову не добије ништа. Они су заједно покренули синхронизовану кампању лажи и фалсификовања делова говора председника Вучића, јер им је јасно да позиција Србије након његове посете наставља да јача, а они би да Србија опет буде слаба, нестабилна, изолована, сатерана у ћошак и проглашена кривцем за сва зла овога света.

 

Извор: Новосадски репортер